Tiskové zprávy 2013

Viděli jsme muzikál Mata Hari

V neděli 13. října se uskutečnil zájezd téměř stovky klientů zařízení sociálních služeb Olomouckého kraje do Prahy. Hlavní náplní byla návštěva nejnovějšího muzikálu Michala Davida Mata Hari, který uvádí Divadlo Broadway. Celodenní výlet s programem se podařilo uspořádat a realizovat díky společnosti Endl+K a.s., která zakoupila vstupenky a zaplatila veškeré výdaje. Organizaci zajistila příspěvková společnost ProMancus, o.p.s. [Více]

Festival a ohlasy

Máme velkou radost, že se vám festival líbil. Dostáváme řadu dopisů i telefonátů, které jsou plné emocí a díků. Moc za to děkujeme a věříme, že se nám podaří díky partnerům uspořádat další ročníky této oblíbené soutěžní pěvecké a výtvarné přehlídky. Sledujete naše webové stránky, kde budou na konci února zveřejněny základní informace k vyhlášení 5. ročníku v roce 2014. Vaše Simona Součková:-). [Více]

Finalisté si odnesli pěkné ceny, bonusem bylo společné vystoupení s Michalem Davidem

Publikum finálového koncertu ocenilo každý výkon famózním potleskem, v hledišti fandil také Michal David. Čtvrtý ročník celostátního festivalu Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou přinesl nejen emotivní výkony a vtipné momenty, ale i vyvrcholení v podobě společného vystoupení všech finalistů s Michalem Davidem, s nímž si zazpívali na jednom pódiu píseň Děti ráje. V průběhu koncertu zazněla celá řadu hitů tuzemských i zahraničních zpěváků, ale také známé lidovky. Bez ohledu na to, jakou cenu nakonec soutěžící získali, to byl pro všechny mimořádný úspěch dostat se až do velkého finále. Všichni si odnesli pěkné ceny. Festival Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou se konal pod záštitou Asociace krajů ČR a hejtmana Olomouckého kraje Jiřího Rozbořila. Záštitu propůjčil také hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. Na festival finančně přispěly Olomoucký kraj, Moravskoslezský kraj, Jihomoravský kraj, Zlínský kraj, Pardubický kraj, Královéhradecký kraj, Kraj Vysočina, Ústecký kraj a Asociace krajů ČR. Reklamním partnerem je společnost Endl+K, a. s. z Olomouce. [Více]

Top 20 nejlepších výtvarníků

Patron výtvarné soutěže Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou, malíř a sochař, profesor Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze Kurt Gebauer ocení osobně nejlepší dvacítku výtvarníků. Slavnostní vernisáž se uskuteční hodinu před koncertem tedy v 17 hodin v Mozartově sále Moravské filharmonie Olomouc. V Top 20 jsou letos zajímavá díla, nejmladší autorce je dokonce 14 let. „Mimořádná účast – téměř 140 kreseb – svědčí o oblíbenosti festivalu, z čehož mám obrovskou radost. Na vernisáži se představí úplně všichni, kteří poslali obrázky. Novinkou jsou i kolektivní práce, které vznikly v rámci výtvarné dílny. Poděkování a pomyslnou odměnu si zaslouží úplně všichni,“ potvrdil Kurt Gebauer. Svou premiéru má ve výtvarné soutěži Královéhradecký kraj – a hned velmi úspěšnou. Do Top 20 bylo nominováno dokonce šest výtvarníků z tohoto kraje. „O tom, kdo získá první místo, není dosud rozhodnuto. Adeptky jsou dvě. Ostatní místa budou určena bez pořadí,“ vysvětlila Simona Součková. [Více]

4. ročník Nad oblaky zná finalisty

Koncert Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou začne 19. září v 18 hodin. Během finálového představení v Moravské filharmonii Olomouc vystoupí nejúspěšnější zpěváci a kapely, kteří vzešli z regionálních kol a z celkového celostátního výběru. „Nikdy není snadné někoho odmítnout. Je to nesmírně těžké u dobrých zpěváků, protože jim například nesedl výběr písně. Pravidla však umožňují, aby na sobě člověk zapracoval a zkusil štěstí příště. V tom tkví výjimečnost festivalu Nad oblaky – dokáže motivovat, povzbudit a dát naději,“ uvedla patronka Monika Absolonová. V pěvecké části soutěžního celostátního festivalu Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou se letos úplně poprvé představí i Liberecký kraj. Přihlášky přišly z osmi krajů, z nichž některé mají velmi kvalitní zpěváky a muzikanty. Většina z nich žije v ústavech sociální péče. Je u nich patrná pečlivá práce pedagogů a sociálních pracovníků, kteří se jim dlouhodobě věnují a jejich talent rozvíjí. I když je festival prioritně určen pro sociální zařízení, přihlásili se i jednotlivci, kteří mají to štěstí, že se o ně starají rodiče nebo opatrovníci v rodinách. Zpívání je jejich velkým koníčkem a docházejí pravidelně na hodiny zpěvu. Diváci se mohou těšit na celou řadu hitů tuzemských i zahraničních zpěváků, ale také na známé lidovky. Na koncertě zazpívá hlavní porotce Michal David. [Více]

Předsedou poroty bude Michal David

Finalisté celostátního pěveckého festivalu pro handicapované talenty Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou jsou vybráni. Na koncertě, který se uskuteční 19. září v Olomouci, se představí tři kapely, dvě dua a třináct jednotlivců, kteří budou usilovat o přízeň publika a poroty. Roli hlavního porotce přijal letos Michal David. V prostorách Moravské filharmonie bude vystaveno přes sto třicet obrázků, v rámci slavnostní vernisáže budou osobně předány ceny dvacítce nejlepších výtvarníků z republiky. Festival Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou má záštitu Asociace krajů ČR a hejtmana Olomouckého kraje Jiřího Rozbořila. [Více]

Zlínský kraj vysílá do finále pět zpěváků

STARÉ MĚSTO – Pět talentovaných zpěváků ze Zlínského kraje postoupí do čtvrtého ročníku celostátního kola pěveckého festivalu pro handicapované talenty „Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou“. Rozhodlo se o tom v úterý 4. června ve Starém Městě. Výkony jednotlivých soutěžících, jimiž jsou většinou klienti ústavů sociální péče, hodnotila odborná porota, do níž mimo jiné zasedla i krajská radní Taťána Nersesjan, zodpovědná za oblast sociálních věcí, nebo Leo Machala, který se bez nároku na honorář stal tváří krajského kola. [Více]

Moravskoslezský kraj vyšle do finále 5 soutěžících

Porota semifinálového kola v Ostravě to neměla lehké. Moravskoslezský kraj má pro finále v Olomouci čtyři želízka v ohni. [Více]

Stránka 1 z 2 > >>

Patroni
Monika Absolonová
Monika Absolonová - foto
"Patronkou jsem se stala, protože se mi líbí ten nápad! Jsem pro to, aby šanci zazpívat si dostal každý... Takže se na Vás všechny moc těším:)"
Monika Žídková
Monika Židková - foto
"Jsem velice ráda, že mohu podpořit tak úžasný projekt, jako je festival Nad oblaky, a osobně se do něj zapojit. Je moc prima dát šanci…"
Kurt Gebauer
Kurt Gebauer - foto
"Nad oblaky je nápad, který se rozjel do nádherné tradice. Od těch, kteří měli smůlu v loterii života, ale kdo ji nemá, všichni bychom chtěli…"
Alan Bastien
Alan Bastien - foto
"Je mi ctí být patronem tohoto festivalu, protože ačkoliv si všichni zasloužíme stejnou šanci, chodí to v životě bohužel jinak."
Kateřina Kornová - kmotra festivalu
Kateřina Kornová - foto
„Líbí se mi podstata festivalu. Když neuspěji teď, můžu na sobě pracovat a díky mimořádné píli vyniknout nad ostatními třeba příště. Nejsou tady žádné hranice.“