Tiskové zprávy 2011

Ta naše povaha česká na ČT o festivalu

Ve čtvrtek 3. listopadu 2011 v 21.00 hodin vysílá Česká televize 2 pořad Ta naše povaha česká, která vás zavede na 2. ročník festivalu Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou. [Více]

Jak vidí finále pěveckého festivalu diváci

Co nám bezprostředně po úžasné přehlídce napsali ti, kteří sledovali koncert z hlediště? Pokud jste byli s námi, budeme rádi, když nám napíšete na e-mail:produkce@nadoblaky.cz. [Více]

Famózní publikum vytvořilo finalistům báječnou atmosféru

Porota v čele patronkou Monikou Absolonovou udělila šestnáct cen a tři čestná uznání. Druhý ročník festivalu nad oblaky aneb Každý může být hvězdou přinesl mimořádné okamžiky, vynikající výkony,spoustu radosti a štěstí. Mnozí z publika i z řad rodinných příslušníků se neubránili dojetí. [Více]

Porota v čele s patronkou Monikou Absolonovou udělí 16 cen

Porota udělí na velkém finále 2. ročníku Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou šestnáct cen. Kromě tohoto ocenění dostanou jednotliví účastníci za svůj výkon poháry, účastnické listy, polštářky a věcnou hodnotou cenu. [Více]

Velké finále 12. října 2011 v kostce

Finálový koncert odstartuje v 18.00 hodin v sále olomoucké Moravské filharmonie Reduta. Rušno tady bude už od 13.00 hodin, kdy začnou zvukové zkoušky, budou probíhat poslední přípravy a pilovat poslední detaily. Vernisáž s předáním cen se uskuteční hodinu před samotným koncertem – tedy od 17 hodin v Mozartově sále Moravské filharmonie Olomouc. Na výstavě se objeví díla nejen těch nejlepších, ale všech, kteří si dali tu práci a namalovali obrázek. Osobně si přijede převzít ceny většina z TOP seznamu výtvarníků. Finalisté budou mít k dispozici zázemí a servis běžný pro profesionální muzikanty, svůj talent předvedou před patrony festivalu a hvězdnou porotou složenou z předních osobností. Pořadatelem festivalu Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou je ProMancus, o.p.s., se sídlem v Ostravě. Festival se koná pod záštitou Asociace krajů ČR a hejtmana Olomouckého kraje Martina Tesaříka. Generálním partnerem je stejně jako vloni Olomoucký kraj, partnery jsou Plzeňský, Pardubický, Ústecký, Zlínský, Moravskoslezský kraj a Kraj Vysočina. Významným reklamním partnerem je společnost Endl+K z Olomouce. [Více]

Pondělní Apetýt ČR Ostrava 10. 10. nabídne povídání o festivalu

Hosty pondělního pořadu Apetýt na vlnách Českého rozhlasu Ostrava 107,3 FM budou ředitelka festivalu a pořádající organizace ProMancus, o.p.s. Simona Součková a loňský čestný host - mimořádně talentovaný Radek Žalud. [Více]

Živě v České televizi o přípravách finále

Přípravy festivalu Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou vrcholí. Zajímavosti ze zákulisí celostátní přehlídky se dozvíte ve čtvrtek a v pátek ve vysílání České televize. [Více]

Výtvarná část festivalu zaujala více než stotřicítku autorů výtvarných děl, z nichž se osobně zúčastní slavnostní vernisáže třiadvacet nejlepších.

Vernisáž s předáním cen proběhne hodinu před samotným koncertem – tedy 12. října od 17 hodin v Mozartově sále Moravské filharmonie Olomouc. Úroveň kreseb jednotlivých autorů okomentoval svým osobitým způsobem také patron sochař a malíř Kurt Gebauer. „Jsou velmi nadaní a v každém je z nich kus osobitosti. I samotní profesionálové se musejí mnohdy těžko dopracovávat k takovému přirozenému projevu. Z obrázků, které jsem viděl, tryská obrovská energie a hravost. A právě ta nám dnes často chybí,“ popsal profesor Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze Kurt Gebauer. Podle něj můžeme u handicapovaných autorů najít to, co nám chybí, co jsme ztratili a co musíme často v dnešním světě hledat. „Na výstavě v Olomouci se objeví díla nejen těch nejlepších, ale všech, kteří si dali tu práci a namalovali obrázek,“ upřesnila ředitelka pořádající obecně prospěšné společnosti ProMancus Simona Součková. Festival se koná stejně jako vloni pod záštitou Asociace krajů ČR a hejtmana Olomouckého kraje Martina Tesaříka. Generálním partnerem je opět Olomoucký kraj. [Více]

Stránka 1 z 3 > >>

Patroni
Monika Absolonová
Monika Absolonová - foto
"Patronkou jsem se stala, protože se mi líbí ten nápad! Jsem pro to, aby šanci zazpívat si dostal každý... Takže se na Vás všechny moc těším:)"
Monika Žídková
Monika Židková - foto
"Jsem velice ráda, že mohu podpořit tak úžasný projekt, jako je festival Nad oblaky, a osobně se do něj zapojit. Je moc prima dát šanci…"
Kurt Gebauer
Kurt Gebauer - foto
"Nad oblaky je nápad, který se rozjel do nádherné tradice. Od těch, kteří měli smůlu v loterii života, ale kdo ji nemá, všichni bychom chtěli…"
Alan Bastien
Alan Bastien - foto
"Je mi ctí být patronem tohoto festivalu, protože ačkoliv si všichni zasloužíme stejnou šanci, chodí to v životě bohužel jinak."
Kateřina Kornová - kmotra festivalu
Kateřina Kornová - foto
„Líbí se mi podstata festivalu. Když neuspěji teď, můžu na sobě pracovat a díky mimořádné píli vyniknout nad ostatními třeba příště. Nejsou tady žádné hranice.“